Veel gestelde vragen

visual

Questions and answers


Huurders FAQ

A: Daar kunnen we kort over zijn; die is er niet. Als huurder betaal je geen courtage of bemiddelingskosten. Vooraf, of bij het tekenen van het contract, betaal je de eerste maand huur en servicekosten. Huur wordt altijd een maand vooruitbetaald.

In sommige gevallen (eigen ondernemers of huurders met een verhoogd risico) wordt een borg of bankgarantie gevraagd. Ook deze dien je voor sleuteloverdracht bij het contracttekenen te voldoen.

A: Ja, dat is mogelijk. De garantsteller dient dan ook mee te tekenen.

A: Naast de huurprijs en servicekosten moet je rekening houden met een aantal vaste lasten. Jouw individuele kosten voor energie zijn afhankelijk van je verbruik. De website van het Nibud geeft hiervan een goede indicatie. Als huurder betaal je daarnaast de volgende gemeentelijke belastingen: waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing. Voor meer informatie, ga naar de website van Gemeente Breda.

A: Meestal zijn huisdieren niet toegestaan. Je vindt dit in de omschrijving van de woning.

A: Bij de huurovereenkomst ontvangen je standaard het ‘Besluit kleine herstellingen’, hierin staat duidelijk omschreven welk klein onderhoud onder verantwoording van de huurder valt. 

A: Servicekosten zijn kosten die bovenop de kale huur van een woning komen. Bijvoorbeeld kosten voor schoonmaak, tuinonderhoud, stoffering en meubilering en de huismeester. Kosten voor nutsvoorzieningen zijn de kosten voor gas, water en elektriciteit waarvoor de huurder een eigen meter heeft. Bekijk deze pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie.

A: Ja, dat kan. Wij nemen de zoektocht naar een geschikte huurwoning in Breda of Tilburg graag van je over. Je hoeft dan zelf niet meer op zoek te gaan naar je droomhuis, dat doen wij voor je. Lees hier meer over aanhuur.

Verhuurders FAQ

A: Wij plaatsen de woning zo snel mogelijk online. In de meeste gevallen lukt het ons zelfs om de woning na het inmeten en fotograferen nog dezelfde dag online te plaatsen. In het uiterste geval duurt het maximaal 48 uur.

A: Mensen die via Find a House willen gaan huren moeten zich kunnen legitimeren. Daarnaast moeten de kandidaat-huurders voldoende financiële draagkracht hebben om de maandelijkse huur te voldoen. Daarvoor vragen wij inzage in een arbeidsovereenkomst. Verder doen we een kredietcheck, bellen we de werkgever na en vragen we naar referenties van voormalige verhuurders. Find a House bemiddelt voornamelijk aan expats, gezinnen, starters en alleenstaanden.

A: 89% van onze woningen wordt binnen twee weken verhuurd.

A: Ja, Find a House kan het vastgoedbeheer overnemen, lees hier meer

Direct uw woning verhuren