DutchEnglish

De verhuurmakelaar

Beleggen in vastgoed, 5 stappen om dit succesvol te doen

Beleggen in een te verhuren woning is een populaire manier om rendement te maken. En dat is ook goed te begrijpen: een woning is tastbaar en waardevast, de huurinkomsten geven een direct rendement én een woning is goed te financieren. Maar……. een woning winstgevend verhuren is minder makkelijk dan het lijkt! Ik heb samen met een tweetal experts, Bram Kleine Staarman (financieel expert) en Cloudia Freij (aankoopmakelaar), een stappenplan opgesteld om dit succesvol te doen. Vandaag de eerste stap.

1 Maak een plan

Investeren in vastgoed is een manier om rendement te maken. Een goede beleggingsstrategie is daarbij uiterst zinvol. Voorkom impulsieve handelingen maar stel eerst een goed plan op. Daarin hoort aan de orde te komen:

  • Wat is je rendementsdoel en op welke tijdshorizon? Hou daarbij rekening met het directe huurrendement én een realistische waardestijging. Vergeet ook het effect van een financiering niet!
  • Hoeveel tijd wil je in het verhuren steken? Wil je een woning kopen, opknappen en in eigen beheer verhuren? Of wil je een instapklare woning kopen en deze door een verhuurmakelaar laten verhuren?
  • Waar wil je een woning kopen? En waarom? Bedenk dat de meest geschikte locatie voor verhuur vaak niet de locatie is waar je zelf wilt wonen. Voorkom hierbij de neiging om in de directe omgeving te kopen. Er is research beschikbaar met de meest interessante gebieden om te investeren, maak daar gebruik van
  • Vaak is het slimmer 2 kleine objecten te kopen dan 1 grote. Dit geeft spreiding en dikwijls ook een beter rendement

De grootste valkuil hierbij is dat je je teveel door je gevoel laat leiden. Tijdig een aankoopmakelaar inschakelen kan je hiervoor behoeden.

Kortom: een goed plan voorkomt te hoge verwachtingen en spijt achteraf. Er is veel informatie beschikbaar op internet en bij adviseurs. Maak daarvan gebruik!

Post a Comment

You don't have permission to register